Veldwerker

Onze veldwerker: Hanneke van der Spoel.

hanneke
hanneke

Hanneke is opgegroeid in Scheemda. Ze heeft, na haar opleiding voor verpleegkundige, een jaar gestudeerd aan het London Bible College.
Hierna heeft zij vijf jaar in het Leyenburg Ziekenhuis te Den Haag gewerkt.
Jaarlijks komt Hanneke terug in Nederland om een periode in de thuiszorg te werken.
Hanneke is kerkelijk verbonden met Evangelische Gemeente Immanuel te Winschoten (vlakbij Scheemda) en met de Evangeliegemeente Morgenstond Exoduskerk te Den Haag (vlakbij het ziekenhuis waar zij heeft gewerkt in Den Haag)

Hanneke werkt sinds 1998 in Roemenie en beheerst de Roemeense taal.
Ze vindt andere culturen erg boeiend.
Het is voor haar een uitdaging om te investeren in mensen en kinderen, zodat ze groeien in de mogelijkheden die ze hebben. In eerste instantie heeft zij alleen in Deaj gewerkt. Maar langzamerhand is haar werkgebied uitgebreid met andere dorpen.

Hanneke heeft momenteel activiteiten in Deaj, Velt, Taterlaua, Raciu, Darlos, Ceaus, Ungeni, Mosnea en Bahnea. Zij werkt voornamelijk met de zigeunerbevolking van deze dorpen. De activiteiten richten zich met name op ontwikkeling van kinderen en vrouwen en de ondersteuning en opbouw van kerkelijke gemeenten.

Hanneke zegt:”Mijn inspirerende voorbeeld in de bijbel is Barnabas. Hij ondersteunde onder andere Paulus. Hoewel je niet veel over hem persoonlijk leest, is het duidelijk dat hij veel christenen ondersteunde en bemoedigde.
Mijn verlangen is dat kinderen en volwassenen groeien in hun relatie met God, zodat ze zelf op hun beurt anderen kunnen bemoedigen en zich van harte zich inzetten voor Gods´koninkrijk.”
(lees meer over Barnabas in Handelingen 4:36, 9:27. 11:22/30 en 15: 39)